Samurai Martial Arts

Vecht en verdedigingssporten

Tai Jutsu


-------------------------------------------------------------

Tai-Jutsu: Aangevallen worden, verdedigen, tegenaanval inzetten, controleren/eindigen.De Taj Jutsu is een allround vecht en verdedigingssport gebaseerd op het dagelijks leven.  
De Taj Jutsu is hard! De technieken zijn doeltreffend en de acties zijn kort. Dit is niet de standaard zelfverdedigingscursus!
Wanneer er een gevecht van leven op dood onstaat, is alles geoorloofd. Uitgangspunt van de Taj Jutsuka is: hij of jij.  Wat vele mensen niet weten is dat Taj Jutsu een MMA ( mixed martial arts ) is .
De beste en meest effectieve technieken uit vele verschillende vechtsport disciplines worden toegepast.
Kyokushin karate, Thai Boksen, Krav-Maga, Aikido, Traditionele Judo, grappling/worstelen, Jiu Jitsu etc.
Daarnaast komen wapens en drukpunten aan de orde.
De Varieteit is enorm. Net als situaties in het dagelijks leven zijn onze trainingen geen moment hetzelfde. Technische lessen vragen minder inspanning maar veel van de motoriek, anders dan de full contact sparring die onze conditie flink aanspreken.Bij Samurai laten we onze nieuwe leden “erin” groeien.
“Gedoseerd en gecontroleerd”  is het motto, respect is de plicht.Een Taj Jutsuka wordt je met discipline, volharding en inzet.
Denk je dat jij dat in je hebt? Draag jij op een dag met trots die zwarte band?  Begin bij het begin, kom eens langs en doe mee.  

Richtlijn leeftijdscategorie van de Junior Tai Jutsu is vanaf 6-7 jaar ;  vrijdags 18:30

Richtlijn leeftijdscategorie van de  Tai Jutsu is vanaf 13 jaar;  vrijdags 19:30

***********************

Junior Tai-Jutsu: 


Tai-Jutsu is een sport die vele elementen omvat uit de diverse vechtsporten. De meeste elementen komen vanuit de Karate , Judo en Jiu Jitsu. Ook zijn er invloeden vanuit de Muay Thai, Aikido en Grappling. De sport kenmerkt zich door de enorme diversiteit, met betrekking tot zelfverdediging tegen aanvallen met en zonder wapens.
Waar de gevestigde vechtsporten zich meestal beperken tot een staand ofgrondgevecht, gaat een Tai Jutsuka vanuit een staand gevecht via werptechnieken over in een grondgevecht. Anders dan in de standaard Tai Jutsu, worden in de kinder tai jutsu de verwurg en klemtechnieken buitenwege gelaten. Deze worden pas aangeleerd wanneer men door stroomt naar de gewone tai Jutsu groep.

Wij laten de kinderen spelenderwijs kennis maken met de vechtsport, maar wel met discipline, controle en beheersing als doelstelling.

Ieder is welkom voor een proefles !!!!!! 
Wij hebben er zin in !!

Richtlijn leeftijdscategorie van de Junior Tai Jutsu is vanaf 6/7 

 


E-mail