Samurai Martial Arts

Vecht en verdedigingssporten


Beste Samurai en betrokkenen.


We mogen weer!!

Voelt je lichaam inmiddels lui en langzaam? Doorbreek de cirkel. Geef jezelf een trap onder je kont en wordt weer je fitte en fanatieke ik 💪. Trainingen volgens de reguliere lestijden. Tot snel!!Gr Patrick en linda.

18-12-2019

Het jaar is bijna om. Wij mogen terugkijken op een zeer geslaagd jaar. Waarin we weer veel leuke ervaringen hebben mogen delen met onze leden. Ik noem de buitentrainingen met het wokken, de open dag, het demo Tai Jutsu team, Haloweentrainingen enz. Allemaal erg geslaagd en we gaan dat zeker ook voor 2020 weer herhalen :-D

Ook hebben we de zelfverdedigings workshop en het MMA geintroduceerd. Ook hier zijn we blij met de opkomst en de positieve terugkoppeling die we ervan hebben mogen ontvangen.  We blijven onze horizon verbreden en zullen ook in in 2019 weer de nodige evenementen organiseren. We hebben er al weer zin in :) 

Het is weer bijna kerst en "oud en nieuw". Dat betekent dat er weer rijkelijk zal worden genoten van elkaars gezelschap en de daarbij horende hapjes en dranken.  Niks mis mee, maar het zal zijn tol gaan eisen, en daarom hanteren we "DE GOEDE VOORNEMENS". En daarvoor kun je natuurlijk prima bij ons terecht. Met een uurtje Thaiboksen verbrand je snel 400 tot 500 kcal. Dus dat gaat mooi snel. 

Voor nu.....FIJNE FEESTDAGEN EN EEN HEEL GEZOND NIEUWJAAR.

En misschien wel tot volgend jaar in de Dojo....


 

 

23-feb-2018

Trots op de TJK's. 

Examens voor de gele en oranje band zijn met 100% score een feit.

Na een examen van 2,5 uur, hebben al onze geselecteerde TJK's het examen mogen doen voor de gele en oranje band. 

Na een korte warming up, moest eerst de zogenaamde Kyon ( Standen en bewegingen ) worden doorgenomen, gevolgd door de Kata ( synchroon bewegen volgens een bepaald patroon ). Daarna worden er op voorhand bepaalde oefeningen uitgevoerd waarmee bekeken wordt of men de  gevraagde technieken voldoende beheerst. Gevolgd door de Kumites. Hier moet de TJK handelen naar wat hij/zij op dat moment "voelt". Hier komt het aan op de reflexen.

Het examen werd afgesloten  met 7 partijen sparring, die met het staande gevecht beginnen en halverwege mogen overgaan op het grondwerk waar weer andere technieken van belang zijn.


Wij zijn zeer tevreden met wat we hebben gezien gisteravond en we hebben er dan ook vertrouwen in dat allen nog vele graduaties mogen gaan behalen.


Osu


Nieuws


Terug naar overzicht

26-07-2017

Kinder Tai Jutsu van Oktober !!!!

Vanaf Oktober Kinder Tai-Jutsu:
Tai-Jutsu is een sport die vele elementen omvat uit de diverse vechtsporten. De meeste elementen komen vanuit de Karate , Judo en Jiu Jitsu. Ook zijn er invloeden vanuit de Muay Thai, Aikido en Grappling. De sport kenmerkt zich door de enorme diversiteit, met betrekking tot zelfverdediging tegen aanvallen met en zonder wapens.
Waar de gevestigde vechtsporten zich meestal beperken tot een staand of grondgevecht, gaat een Tai Jutsuka vanuit een staand gevecht via werptechnieken over in een grondgevecht. Anders dan in de standaard Tai Jutsu, worden in de kinder tai jutsu de verwurg en klemtechnieken buitenwege gelaten. Deze worden in pas aangeleerd wanneer men door stroomt naar de gewone tai Jutsu groep.

De leeftijdcategorie van de kinder Tai jutsu is 7-12jr
Informatie mbt tot de lestijden volgt nog.Terug naar overzicht


E-mail