Samurai Martial Arts

Vecht en verdedigingssporten

Redenen waarom vechtkunst / vechtsport trainingen te overwegen voor u of uw kinderen:

Zelfdiscipline:

In de meeste scholen voor de vechtkunst / vechtsport wordt gefocust op zelfdiscipline. Men is vandaag de dag zo gewend aan het ontvangen van ‘korte bevrediging’ waarin zelfbeheersing en discipline vaak ver te zoeken is. Personen die met  vechtkunst / vechtsport bezig zijn worden voortdurend herinnerd aan hoe essentieel (zelf)discipline voor hun is.

Het stimuleren van de Sociale vaardigheden:

Personen die het moeilijk vinden om in sociale omgevingen nieuwe mensen te leren kennen kunnen in een ruimte gevuld met " hobbygenoten". Oefeningen die gezamenlijk gedaan moeten worden kan socialisatie bevorderen 

Stimuleren van de Fysieke Activiteiten:

De vechtkunst / vechtsport is een zeer goede manier om van de bank af te komen en zich meer bewust te worden van zijn of haar fysieke vaardigheden.

Het leren van doelen te stellen:

In de meeste vormen van vechtsporten / vechtkunsten wordt er een ‘prestatie systeem’ gehanteerd waarbij de banden en de streepjes op de banden (‘slips’) worden verdiend. 

Wanneer men streeft naar een nieuwe band of slip dan leert men waardevolle lessen over het instellen en het bereiken van zijn doelen.

Verhogen van hun Zelfvertrouwen:

Het gevoel van eigenwaarde krijgt een ‘boost’ doordat men een nieuwe beweging beheerst of een nieuwe band verdient. 

Personen die worstelen met een laag gevoel van eigenwaarde krijgen meestal meer vertrouwen naarmate de tijd vordert.

Het bevorderen van respect naar anderen:

Tijdens het beoefenen van een vechtsport / vechtkunst is het vaak een vereiste dat degene naar zijn instructeur en medestudenten respect moet geven. 

Tegenwoordig is respect voor een autoriteit (ouders, leraren en andere volwassenen) niet altijd aanwezig. Door middel van het beoefenen van een vechtkunst / vechtsport zal men leren wat respect is en hier aan herinnerd worden.

 Het stimuleren van het oplossen van een conflict zonder te vechten:

Denken dat vechtsporten / vechtkunsten het alleen kunnen oplossen door middel van fysiek geweld te gebruiken komt vaak van televisie en films. In veel vechtsporten / vechtkunsten wordt er geleerd hoe je op een vreedzame en niet gewelddadige manieren conflicten kunt oplossen en het belang van het vermijden van fysiek contact.

Het verbeteren van de luistervaardigheden:

In de vechtkunst / vechtsport wordt geleerd hoe je beter kunt luisteren en je aandacht (focus) erbij kunt houden. Waardoor het concentratievermogen verhoogt wordt en de ontwikkeling hierdoor verbeterd wordt.

Het ontwikkelen van teamwork:

Er zijn maar weinig dingen die men zich eigen maakt in de vechtkunst / vechtsport zonder dat hij daar geholpen wordt door zijn medebeoefenaars. Samenwerken om nieuwe dingen te leren is een zeer belangrijke levensles die in de vechtkunst / vechtsport wordt onderwezen.

E-mail